15 jan. 2012

Från Kött till Grönska


Växtvägg hos Restaurang Jonas


Örter som ögongodis på Restaurang Jonas


Visuellt Wow på tallriken (Restaurang Jonas).

2011 var köttets år. Stockholms restauranger serverade KÖTT. Men så sakta skiftar modet och Mathias Dahlgren lägger en köttlös 8-rätters till sin meny på Matsalen. Fokus hamnar på växter.

Restaurang Jonas på Flemminggatan presenterar en vägg av grönt. På tallriken tar det gröna plats. Inte som kondiment, utan som visuell huvudattraktion. Lav och mossa som topping.

Meatless Monday har gjort ett nedstamp i Sverige.

Grönska är ohyggligt snyggt. Fräscht. Utan den blir maten grå och brun. Ta en titt i gamla kokböcker från 70-talet.

Samma sak gäller för blommor och grönt till fest, på lokal och i hemmet. Det är tamigtusan trist utan det.

/Marie Carlqvist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar